Hårsnack med Fiah, del 1



FÄRGA HÅRET
Jag har använt mig av Schwarzkopf alla gånger utom en eftersom jag tycker märket håller vad de lovar. Just nu har jag deras Live color XXL Real red i håret, innan körde jag på deras Brilliance intensiv röda. När man färgar håret så får man oftast bleka det innan om man inte är väldigt blond från början. Man kan färga även om man är ex brunett men då kommer färgen inte bli lika intensiv som på blont/blekt hår. Jag är i grunden svarthårig så jag måste alltid bleka ner mitt hår.

BLEKNING
Jag använder MOODs Ultrablond Xtra 105 för mörkt hår. Här ser du en bild på förpackningen. Tidigare så använde jag Schwarzkopf blonde L1++. Här ser du bild på den. Men MOOD bleker också väldigt bra, lika bra som Schwarzkopf enligt mig och den kostar 40 kr per förpackning på RUSTA. Blonde L1++ kostar 99 kr styck hos Åhlens. Har ingen koll på hur mycket det är i förpackningarna dock ska jag erkänna.

TA HAND OM HÅRET
Jag har alltid håret uppsatt i en fläta då jag sover. Fläta är väldigt skonsamt för håret och sliter väldigt lite. Försöker ha fläta så ofta jag kan i övrigt också även om jag tycker om att ha håret utsläppt. Jag brukar också ge mina hårtoppar en extra spa behandling ibland. Då blandar jag lite olivolja med honung och kladdar i hårtopparna. Man kan täcka över dem med ex. en plastpåse och gummisnodd. Jag låter kladdet vara i håret åtminstone 15 min, helst 30. Sen sköljer jag med ganska så kallt vatten.

Jag använder ju färgbomber och de är också inpackningar så mitt hår får inpackning ganska så ofta. Ibland så kladdar jag också i min kära TIGI Treat me right som dock snart är slut... det är en väldigt fräsch och trevlig inpackning som jag varmt rekommenderar.

Kamma igenom håret morgon och kväll, om du hittar en tova så red ut den försiktig med hjälp av dina fingrar. Man ska aldrig slita eller dra i sitt hår. Behandla håret som om det vore väldigt skört, tänk logiskt och slit inte på det i onödan. Om du ex ska bleka, färga eller fixa en cool frisyr så var noga med att se till att håret får en rejäl kram efteråt! Red ut håret innan du ska sova, fläta det och skäm bort det med en inpackning någon dag efteråt.

ATT TÄNKA PÅ...
BLÖTT HÅR är dubbelt så känsligt som torrt hår. Ditt hår är med andra ord dubbelt så starkt då det är torrt! Så när du handskas med hår som är blött, ex efter dusch eller färgning, så ska du vara extra försiktig och snäll mot håret. Man ska aldrig ALDRIG gnugga blött hår med en handduk, det sliter jättemycket! Istället kan man linda in håret i handduken, krama och klappa på det tills det börjar bli torrt. När du använder ex hårfön eller dyl så ska du alltid ha värmeskydd! Använd alltid värmeskydd innan du använder produkter som hårfön, plattång, locktång osv. Men när håret är blött så är det extra viktigt.

FÄRGAT HÅR vill ha shampoo och balsam för färgat hår eftersom det hjälper till att bevara färgen och dessutom är vårdande på ett annat sätt än shampoo för icke färgat hår. Ta hand om ditt färgade hår noga!

INPACKNING vill håret ha då och då. Finns att köpa i alla butiker i stort sett och man kan också göra egna. Honung är väldigt bra för slitna toppar, oljor kan man ha i håret så länge man inte använder det i hårbottnen (det blir väldigt fett och äckligt, man måste i stort sett duscha flera gånger med shampoo för att få ur olja ur hårbotten) och sen finns det mååånga andra saker. Googla på ex "Gör din egen hårinpackning".

Kommentarer









Kom ihåg mig?

Trackback

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus