En dag på Västanvik eller två

Jahapp, hittills så har ju mina inlägg här i bloggen varit rätt så trista. Men har ju lovat att ge er lite roligare läsning och lite bilder också. Så here it comes. Vad jag gör om dagarna och vad som hänt på skolan och i mitt liv hittills. 

Idag hade vi dubbel lektion i svenska (jaaaa! Det känns som om det var hundra år sedan jag hade svenska sist men det är ju som Göran säger "Man blir aldrig helt fullärd". Svenskan vi läser nu är dock inte direkt gymnasie eller högstadie känsla, det är faktiskt väldigt intressanta diskussioner och uppgifter!) och sedan teckenspråk. Idag hade vi Helena i teckenspråk (vi i T1 har tre lärare i teckenspråk! Karin som också är vår ena mentor, Maria och så Helena. Alla tre är helt döva.) och dagen till ära så hade vi ingen tolk. Vi har haft tolk på övriga lektioner, alltså någon som översätter åt oss, men idag fick vi klara oss på egen hand. Gissa vad? Det gick ju galant! Var mycket roligare än att ha tolk (no offence tolkar, ni är awesome!) på lektionen. På Görans lektion fick vi skriva brev till oss själva som vi sen får tillbaka och ska läsa då vi slutar på skolan. 
 

Tog kort på t-shirt som jag ska köpa sen! I gult eller i typ mörkrosalila. Alltså texten. T-shirten i sig är ju svart. Tog kort på den där den hängde i caféterian så rutmönstret är liksom glaset. Ska ha en sån t-shirt sen! Btw, vi har caféteria! Man kan köpa godis, läsk, te, kaffe, Red bull osv där! Awesomeness!



Blå torget heter det här stället. Man ser inte hela, bara en liten bit. Är alltså här man sitter då man inte har lektion typ, caféterian ligger precis bredvid, toaletter finns och det är här man väljer korridor liksom. Om man ska till lektionssalarna, till datarummet, till personalens korridor eller till receptionen. Jag suger på att förklara men ni fattar nog vad jag menar. Några T1or står och sitter och har det trevligt och umgås. Vi diskuterar klassträff!

 

Jag blev glatt överraskad då jag såg att skolan har tvååå minibussar. Dom rymmer typ 8 personer plus chaffisen. Det kostar 20 kr tur och retur med minibussarna som åker in måndag, torsdag, fredag och söndag. Måndag och torsdag för att handla oftast, fredag och söndag för att hämta och lämna elever vid stationen. Riktigt gött att man kan få komma hem även om de vanliga bussarna slutat gå. En elev är chaffis och vi får låna bussarna på helger också om man vill dra iväg någonstans. Kostar ju en slant så klart men det är nice att vi har bussar som är bara till vårt förfogande.


Jag har snart varit här en vecka. Snart kommer CSN och snart ska jag betala halva hyran för denna månad och hyran för nästa månad. Dagarna rullar på och nu börjar det lossna med teckenspråket och jag har lärt känna mina klasskompisar och en del folk utanför klassen. Det känns riktigt bra och jag tror verkligen att jag har hittat "hem" nu. Alla här är så glada och trevliga. Ler, hejar och pratar. Alla kan ju inte prata med munnen men ni ska veta att döva är otroligt snälla och förstående, dom anpassar sig efter hur duktig man är och dom försöker och vill hjälpa en genom att dels lära en och dels lära känna en. Man får alltid uppmuntran att lära sig mer ! Döva människor är precis lika mycket människa som hörande och de borde få lika mycket respekt och omtanke i dagens samhälle. Tyvärr så får de ju inte det. Men jag är stolt över att jag går på en skola där döva sätts i fokus, där man talar deras språk och visar intresse för deras värld. 

Kommentarer









Kom ihåg mig?

Trackback

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus