Söndagsmys

Igår, söndag, så var Örjan snäll nog att göra saffranskaka och gå ner med den till oss. Så efter soppan så blev det kaka och glass. DET är inte illa en söndag! Folkhemmet hade lite fest igår, *hehe*. Vi satt nere i allrummet och kikade på när pojkarna spelade, vi såg på film och käkade en massa popcorn. Bra avslut på en bra dag!


Mexikansk fest i Utsikten

Igår var det mexikansk fest i Utsikten. Fullt hus säger jag bara!


Firelight

Idag var jag och Findus in till Ludvika. Jag köpte då en bok - Firelight, den är helt på engelska och jag ser verkligen fram emot att läsa den. Skriven av Sophie Jordan. Handlade även mat och kikade runt lite i affärerna.

Såhär står det på Sophie Jordans hemsida om Firelight:

A HIDDEN TRUTH
MORTAL ENEMIES
DOOMED LOVE

Marked as special at an early age, Jacinda knows her every move is watched. But she longs for freedom to make her own choices. When she breaks the most sacred tenet of her kind, she nearly pays with her life, only to be spared by a beautiful stranger sent to hunt those like her. For Jacinda is a draki--a descendant of dragons whose ability to shift into human form is her best defense.

Forced to flee into the mortal world, Jacinda struggles to adapt. The one bright light is Will. Gorgeous, elusive Will who stirs her inner draki to life. Although she is irrestibly drawn to him, Jacinda knows Will's dark secret: He and his family are hunters. She should avoid him at all costs. But her inner draki is slowly slipping away - if it dies she will be left a human forever. She'll do anything to prevent that. Even if it means getting closer to her most dangerous enemy.

Mythical powers and irresistible passion ignite in this story of a girl who defies all expectations and whose love crosses an ancient divide ...
Trailer:


WORD!

“Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.”
- James Dean


The door is locked now but it's open if you're true


Thumbs up!

Den här dagen började skitdåligt... jag har mått illa, varit slö, varit slut, ledsen, trött, känt mig nedstämd och supermegaemo. MEN den slutade som tur var inte alls som den började. Jag var helt omotiverad då jag släpade mig ner till lunchen idag. Trodde jag skulle sluta som ett murmeldjur under mitt täcke med en kopp te och mina salta tårar som sällskap. Istället så blev saker och ting bättre, jag blev gladare och träningen var helt klart det som vände det mesta. Blir inga tårar inatt, istället är jag sjukt glad och peppad. Träningen kunde gått bättre men jag plågar mig själv just nu för att komma i bra form. Så jag är nöjd ändå. Hade galet roligt och fick många klappar på axeln vilket alltid är skönt. Träning gör mig verkligen till en annan människa. Så inga tårar inatt! Tvärtom!


You lost me, I lost you. We just got lost.

Det vi en gång var, det vi blivit nu, vart vi står idag mot vart vi började.
Det finns ingen likhet.
Jag kan förstå dig ibland, vissa saker, tankar, kanske känslor.
Men jag är rädd att det inte är så enkelt.
Du ser min skugga, inte mig.
Se mig, inte henne.
Om du gav mig en chans så kanske du skulle inse att du
gillar mig. Jag är ganska bra.
Jag är mer än det du sett.
Så låt bli att identifiera mig så som du gör.
En människa är mer än ord och tankar.
Mer än vad som syns och känns i stunden.
Jag är rädd att du har glömt att i vissa stunder så såg du
mig le. Du såg mig som den jag är, inte dold bakom skuggan.
Hon är inte jag. Tolka mig som du vill men ge mig en chans.
Jag tror du skulle gilla mig. Lite grann, bara lite.
Jag är inte så som du tror att jag är.
Placera mig inte i ett fack, snälla du.
Låg mig då vara i en egen låda,
skapa den inte innan du inte vet hur.
Vilka färger jag bär, just nu så tycker jag att du är färgblind som fan.
Jag vill skriva på ett papper, vika ihop det och ge det till dig:
Döm mig inte innan du mött mig för den jag verkligen är.

Vi fick en dålig start du och jag. Jag vet.
Vi fortsatte kanske inte i rätt riktning heller.
Kanske föll vi lite.
Ja jag föll, var du med mig då eller reste du dig upp och gick?
Övergav du mig för att du var rädd?
Osäkerhet gör oss rädda.
Jag försökte hitta dig igen men du försvann.
Du var borta och jag saknade dig.
Hitta mig, snälla.
Det var orden jag viskade innan jag gick.
Kom tillbaka igen, ge oss, ge mig en ny chans.
En ny start.
Se morgondagen, och inte natten som var.
Lek med tanken att vi kanske har mer att säga varandra.
Vill du missa det?
Vill du missa mig, missa orden.
Kanske missar du mer än en vän om du går?
Kanske missar du att se mig för den jag är.
Se mina goda sidor.
Du kan väl inte döma mig efter mina dåliga.
Eller hur?
Om du går nu så kanske du ångrar dig sen.
Så kanske glömmer du bort att du faktiskt fick ett leende av mig.

Du förlorade mig, förlorade jag dig. Vi bara gick vilse.

Ludvika med Bea

Idag var jag och Bea in till Ludvika. Vi besökte COOP, RUSTA, Lindex, Hemköp och Apoteket. Fyndade lite hårfärg och blekning på RUSTA, så nu hoppas jag att det blir blekt OCH att det röda blir .. rött. MOOD har jag aldrig testat. Köpt toppar på Lindex också, tjohejs! gainomax är något jag tackvare Tony börjat knarka.. men det är toppenbra efter träning!


Martial Arts

För er som undrar vad det är för något jag egentligen tränar så kommer här en drös med info! Jag tränar hos Ludvika BTM. BTM står för Brasiliansk jiu-jitsu, T för Thaiboxning och M för MMA. Vi tränar också SW som är submission wrestling. Nedan kan du se info om allt och alla.

Brasiliansk jiu-jitsu (Bjj) härstammar från japansk jiu-jitsu och judo men har under decennier vidareutvecklats av familjen Gracie. Bjj är en grappling-stil, vilket innebär att man inte använder sig av slag eller sparkar utan istället fokuserar på att med ledlås och strypningar oskadliggöra sin motståndare. Grundtanken är att få ner sin motståndare på marken, kontrollera honom/henne där och med hjälp av ledlås och strypningar tvinga denne att ge upp.

En kampsport för alla
Bjj brukar framhävas som den kampsport där en mindre utövare har störst möjlighet att övermanna en större och starkare motståndare. Anledningen till detta är att teknik alltid går före fysiska egenskaper så som storlek och styrka. Genom att fokusera på teknik och koncentrera kampen i huvudsak till marken behöver inte en mindre kroppsstorlek vara ett handikapp. Detta gör att Bjj är en kampsport som passar alla tjejer som killar, små som stora och gamla som unga.

Den enskilt mest effektiva kampsporten
Sedan början av 90-talet har Bjj spridit sig som en löpeld över världen. Stora framgångar i tävlingar där olika kampsporter möts under begränsade regler har gett Bjj ryktet om sig att vara den mest effektiva kampsporten. Från början är Bjj utvecklat i självförsvarssyfte men idag är tävlingsformen dominerande.

Från: SBJJF
Thaiboxning (Muay Thai på thailändska) är en kampsport från Thailand där man tävlar i fullkontakt. Man använder skenben, knän, händer och armbågar i framför allt slag- och sparktekniker, men även kast (med armarna enbart) är tillåtna. Thaiboxning i Sverige är en något snällare variant där man sällan ser armbågar i tävlingar.

Thaiboxning (Muay Thai på thailändska) är en kampsport från Thailand där man tävlar i fullkontakt. Man använder skenben, knän, händer och armbågar i framför allt slag- och sparktekniker, men även kast (med armarna enbart) är tillåtna. Knockout ger omedelbar seger oavsett poängställning. Slag ger mindre poäng än sparkar. Det som ger mest poäng är knän in mot höftpartiet och gärna ovanför, i njurhöjd. I enlighet med klassiska regler får man även använda armbågar, och de enda skydd som används är suspensoar och tunna handskar. I Europa sker det dock sällan att armbågar tillåts och när så sker är det uteslutande i finalmatcherna i stora turneringar.

I Sverige arrangeras de flesta tävlingar av Svenska Thaiboxningsförbundet. De flesta matcher som arrangeras är D-klass matcher, D-klass innebär att thaiboxaren måste använda kampväst, benskydd, huvudskydd och självklart tandskydd. I Sverige används även tjockare handskar än i Thailand. Man följer boxningsstandard när det gäller tjockleken på handskarna(dvs. efter utövarens vikt). I Thailand omges tävlingarna av ritualer, som att de tävlande framför en dans före matchen som sedan ackompanjeras av thailändsk musik. Denna dans kallas ram muay (boxardans). För att förstå något av den oerhörda popularitet och betydelse thaiboxningen har i sitt hemland, bör man känna till litet om Thailands historia, där boxare (kungar och andra) spelat framträdande roller.

Muay thai, som thaiboxning heter på thai, är som thailändarna själva betonar en mycket gammal kampteknik som utvecklats av och för ett fattigt folk. Detta p.g.a. avsaknaden på bra vapen och för att kunna försvara sig mot fiender med bättre vapen. Sannolikt fanns någon slags kampteknik redan mycket tidigt som senare utvecklades till den speciella thaiboxningen. När nybyggarna uppförde bosättningar och utvidgade sitt territorium behövde de soldater. Dessa lärde sig sannolikt någon form av kampteknik och bruket av olika typer av traditionella vapen såsom svärd, pilbågar och lansar. Behovet av boxningslärare (khru muay) växte och de utvecklade undan för undan de taktiska principerna. Som självförsvar fick muay thai stor spridning bland befolkningen och för de yngre männen var tidig träning meriterande för deras möjlighet att bli soldater.

 

Från: Fighter Mazgine - Thai


MMA är en mångsidig kampsport där man blandat tekniker ifrån boxning, thaiboxning, BJJ och brottning. I MMA tränar man olika moment ifrån stående med sparkar, slag och knän till nedtagningar och markfight med lås. Träningen är fysiskt krävande, detta är något som man tränar upp successivt.

MMA eller mixed martial arts är ett modernt uttryck för att blanda olika existerande kampsportsstilar. Man kan nog utgå ifrån att de allra flesta kampformer/-sporter har uppstått på detta sätt, men med MMA brukar menas moderna mer eller mindre brottningsbaserade stilar som ofta är tävlingsinriktade med fokus på fullkontakt.

Den allra tidigaste formen av MMA är pankration som var olympisk sport under antikens Grekland. Dåtidens MMA var med några få undantag helt regelfritt, förutom att man inte fick använda något vapen. Pankration blev senare förbjuden när Grekland blev kristet, eftersom det var så brutalt. MMA dök upp igen först på 1900-talet i Brasilien. Det kallades då för vale tudo vilket betyder ungefär: "allt är tillåtet", "anything goes". MMA kom till USA år 1993 i form av Ultimate Fighting Championship (UFC). Det var Rorion Gracie, en medlem av den legendariska kampsportsfamiljen Gracie, som startade organisationen. Familjen Gracie som skapat kampsporten Gracie Jiu-Jitsu, eller Brasiliansk Jiu-Jitsu som den också kallas, ville bevisa att deras stil var den bästa. De hade tidigare haft stor framgång i den brasilianska vale tudon. UFC var en åttamannaturnering där kampsportsutövare från flera olika stilar skulle slåss nästan helt utan regler. Det enda förbjudna var att peta i ögonen och att bitas, allt annat var tillåtet. UFC visades på amerikansk Pay-Per-View. Royce Gracie som representerade familjen Gracie och deras kampstil vann tre av de fyra första UFC. Royce bevisade att man kunde vinna mot styrka med teknik, eftersom han till största delen mötte större motståndare.

Under de senaste åren har MMA blivit mer av en sport, fler attacker har förbjudits som kan skada utövarna farligt, såsom slag mot bakhuvudet och attacker mot skrevet. Utövarna måste idag bära tandskydd, suspensoar och handskar. Man har infört ronder och poängdomare som ger poäng så att man kan utse en vinnare även om tiden går ut. Utövarna måste genomgå läkarkontroller både före och efter matcherna. I dagligt språkbruk avses med MMA främst blandningar där fullkontaktskampsporter som brottning, brasiliansk jiu-jitsu och/eller judo, boxning och thaiboxning, etc. ingår. MMA är inte en kampstil, utan snarare beskrivningen på vad en utövare tränar för att ha så stor chans som möjligt i den typ av fullkontaktstävlingar som ibland kallas NHB. De två mest välkända organisationerna som organiserar tävlingar i MMA är Ultimate Fighting Championship och PRIDE Fighting Championship. Den nyaste organisationen att etablera sig är Affliction.

Från: Fighter Magazine MMA
Submission wrestling (även kallat för Grappling och No-Gi Jiu Jitsu) är en modern, hybridkampsport med kast från Judon, nertagningar från brottningen, svep och chokes från Brazilian Jiu Jitsu, lås från Shooto och Shootfighting m.fl. Förenklat går sporten ut på att tvinga sin motståndare att ge upp utan att använda sparkar eller slag. Grepp, kast, chokes och lås är tillåtna. Vinner gör man på submission (avslut) eller poäng.

Submission Wrestling utövas över hela världen och det finns tävlingar för alla nivåer. Federation of Associated Wrestling Styles (FILA) anordnar Grappling VM årligen. FILA är den största organisation med bl.a. OS grenar.

Syftet med Svenska Submission Wrestling Förbundet (SSWF) är att samla svenska klubbar som utövar SW, samt att ansvarsfullt och med de högsta idrottsliga ideal administrera SW-regelverken och arrangera nationella och internationella SW-tävlingar. Förbundet ska även aktivt verka för att vara en del av den etablerade svenska idrottsrörelsen och bidra till den på ett positivt sätt. I sin verksamhet skall förbundet aktivt verka för jämställdhet, tolerans och integration då dessa berikar och utvecklar både förbundet och samhället i stort. Förbundet arbetar för att upprätthålla både de västerländska och österländska idrottsliga ideal som utvecklats inom kampsporterna. Dessa tar sig primärt uttryck i känslan för fair play samt visandet av respekt och ödmjukhet. Förbundet har en öppen och demokratisk organisation och är politiskt och religiöst obunden.

Svenska Submission Wrestling Förbundet (SSWF) bildades 2007. Redan 1999 gjordes ett försök att organisera sporten och klubbarna runt om i landet men tiden verkade inte vara mogen då och försöket till en SW organisation lades ner. SW i Sverige har hela tiden varit väldigt team-relaterad. Klubbarna gått ihop i olika team för att kunna träna och utvecklas tillsammans för att sedan på tävlingarna bli mer konkurrenskraftiga. Vissa team tillhör också internationella team från bl.a. USA och Brasilien. 2007 tog Tony Larsson initiativet och började ringa runt till ett stort antal klubbar runt om i Sverige. Företrädare från olika team diskuterade och slutligen skapades förbundet med en styrelse som ganska väl speglade de olika teamen i Sverige. Sedan SSWF bildades har det gått snabbt framåt inom SW i Sverige. Sporten blev godkänd av Svenska Budo & kampsortsförbundet, Riksidrottsförbundet sanktionerade SM titlar och aldrig förr har kansliet på SB&K blivit så överösta med ansökningar från klubbar som ville ansluta sig. Idag finns det ett väl fungerande förbund med återkommande SM och ett landslag som varit mycket framgångsrikt!

Från: SW förbundet

this. sucks.

Jag har haft en fruktansvärt dålig vecka. Nästan allt som kan gå fel, det går fel. Ni vet, den känslan suger bara! Helgen har varit... dålig den med. Inte direkt så mycket bättre. Men ändå. Jag är hos mor och far så jag får i alla fall pussa och krama på mina fyrbenta vänner. Bara det gör en lite starkare inombords. Så nu tar vi sats och hoppar in i dimman.. ses på andra sidan.

do not revive.

I am already dead, thank you.


Word!

"You thought we could be decent men, in an indecent time! But you were wrong. The world is cruel, and the only morality in a cruel world is chance. Unbiased, unprejudiced... fair."
~ Two-Face, The Dark Knight


One week to be confused

Hela den här veckan har varit... brutalt hemsk... och samtidigt ganska okej. Jag menar, jag vill inte nedvärdera vikten av att jag samtidigt har en massa underbara vänner som bryr sig och stöttar mig även om jag mestandels tuggat på det faktum att många personer jag trodde var mina vänner tydligen inte alls var det. Den smaken är bitter. Att man inser att dessa personer gått bakom ryggen på en, stabbat en i ryggen ett x antal gånger, snackat skit, spridit rykten, svikit och bedragit och ja med andra ord - dom är egoistiska, falska, förbannade as. Så jag är lite bitter över det faktumet ja. Personer man verkligen litat på och tyckt väldigt mycket om bevisar nu att man är inte värd ett skit i deras ögon. Tack och adjö. Men som sagt, jag vill inte undervärdera vikten av att jag faktiskt också har vänner kvar och att dom är fler än typ tre.

Bara för att så skryter jag lite med mitt hår som jag är lite förälskad i. Jag älskar mitt röda hår! Så underbart. När jag är ledsen och arg över mänskligheten så kan jag se på det och tänka att ja, jag har i alla fall fint hår typ. Alltid något? Dessutom ser inlägg så trista ut utan bilder tycker jag, om man inte skriver något galet intressant. Men det är ju klart roligare att läsa om det finns någon bild till. Bara för... att? Ikväll blir det mor och fars hus och över helgen. Ladda mina batterier och förhoppningsvis samla krafter och samla ihop mig själv lite grann. Försöker verkligen tänka positivt nu. Bort med allt negativt. For now.
Oh, and you know the thing about chaos? It's fair!.... något som inte är så jävla rättvist är hur du behandlat mig och hur du nu går vidare utan minsta tecken på dåligt samvete eller vetskap kring vad du nyss förstört. Du vet inte hur illa du gjort mig. Kanske får du heller aldrig veta. Kanske kommer du aldrig ens bry dig.

Sad, sad, sad..

Idag kommer Bea hem. Finally! Jon åker in med sin bil och hämtar henne ikväll, tjohejs. Jag har tillbringat denna dag i ett svart moln i stort sett, idag är verkligen inte min dag alls. Usch och fy och blä och helvete. Fan och hans moster och kusiner. Men någonstans ska väl ljuset skymta fram ändå. Ska förhoppningsvis få lite ro till att skriva ikväll tänkte jag. Vore skönt att få ut något gott ur denna hemska dag.


Fire in the darkness

Idag uppträddade Tony för en drös konferansgäster som huserade på skolan.


This day is a lazy day

Idag hade vi textanalys på eftermiddagen. Alla var helt off, trötta, sega i huvudet... så livar var det inte direkt. Vi analyserade en text som Jon skrivit. Till fikat fick vi muffins också, vilket så klart bidrog till lite leenden även om det i allmänhet varit en seg dag och säkerligen kommer kvällen också mest innehålla slö och mys. Jag fick ett ganska bra kort på Petras hår också, jag färgade hennes hårtoppar lila i måndags! Visst blev det azum!?


Lekstund i Hallen

I måndags följde jag med Petra och Tony till Hallen och gymmet på skolan. Jakob följde också med. Glömt lägga upp bilderna så ja ni får avnjuta dom nu istället. Ska erkänna att jag mest var där för att få sällskap, heja på Petra och se Tony plågas i stretching.
Lite stryk får man tåla!

Idag var det träning igen. Just nu är jag mest trött och törstig men imorgon lär jag krypa till frukosten och i bästa fall krypa vidare mot klassrummet. I värsta fall får någon bära mig dit. Men vad säger man? Lite stryk får man tåla! Jag är inte alls nöjd med dagen. Hela dagen har varit ett helvete i stort sett och dessutom är jag missnöjd med min prestation på träningen. Jag är missnöjd med mig själv idag överlag. Fyfan för mig alltså. Men som sagt, lite stryk får man tåla! Blod, svett och tårar. Träna, träna, träna..

Bortskämda hår

Att ta hand om håret är självfallet otroligt viktigt. Särskilt för oss som färgar håret och misshandlar det med diverse olika kemikalier som finns i hårfärg.


Mot Ludvika och tillbaka

Idag var jag och Petra med Jon in till Ludvika. Förutom Hemköp där vi köpte mat (dvs kex, äpplen till Findusen, youghurt, Proviva, popcorn och soppa) så var vi också förbi lite andra butiker. Bokhandeln bland annat, Åhléns, Lindex och lite annat. Köpt hårfärg från L'oreal vilket jag aldrig testat förut så det här blir spännande. Och yes det är rött! Inget annat ;) Intensiv röd och ljus intensiv röd. Köpte också nagellacksborttagning där. Hos Lindex rotade jag runt bland lite olika saker men fick lov att begränsa mig till de coolaste pyjamasbyxorna ever hittills och en vit bh som jag letat efter som en tok. Aldrig fått tag på en skön vit bh i rätt storlek som inte kostar skjortan men finally. Ville köpa lite annat också men man får avstå vissa saker för plånbokens skull.

Yes, nu är vi tillbaka igen. Hämtat ut månadens faktura för hyran och ska försöka skriva lite innan middagen. Spännande! Tyvärr glömde jag köpa färgbomb men det får jag fixa senare i veckan eller så får jag beställa. Färgbomb är min räddande ängel verkligen, är lite beroende av det. Ah well, försöka skriva lite kanske. Låter mer vettigt än att kräkas ut en massa "det här är miin daaaag"-inlägg på bloggen. Sorry.
Fucking söndag

Så var det söndagskväll igen då.. jävlar va fort tiden går! Jag har börjat stöka runt kring nästa höst också. Skolor, jobb, praktik, utbildningar som är intressanta för mig ligger i en hög i datorn. Jag orkar nästan inte gå igenom allt men får väl ta det bit för bit. Skicka in ansökningar, kolla runt lite och försöka plänta in i huvudet vart jag helst vill hamna hösten -12. Just nu vill jag allra helst gräva ner mig..

Spela dataspel och vara allmänt förvirrad och bitter på livet... yes, så avslutar jag nog den här dagen tror jag. Packa upp, stöka runt i rummet och trycka in mig i duschen.... jag är så jävla off idag så det är inte sant! Kommer säkerligen somna snart om jag inte gör något. Jag kom ju överrens med mig själv att faktiskt vara glad och positiv den här terminen. Det går väl sisådär. Borde skriva och vara kreativ. Jag går trots allt skrivarlinje. Så nej.. planera projekt och SEN kan jag vara bitter på livet. Ja så får det bli!


WORD!

"Men! The most absurd of God's creatures! We give you life... and we can take it away just as easily! I really am to die for...!"
- Poison Ivy, Batman & Robin 1997


It's fucking friday!!

Fredag idag! I'm in love..? Findus lekte med maten (men det fick hon, dels för att det är fredag!) så det blev happyface i matsalen idag. Visst var han lite söt ändå? Idag åker jag hemhem till mina föräldrar också för att ordna med lite saker, så väskan står packad och redo på sängen. Nu sitter jag här med hörlurar och försöker tänka, skriva, skapa, vara, känna mig.. viktig och kreativ typ. Går sisådär. *Haha* Jag blundar typ på bilden längst ner så det ser ut som om jag inte har några ögon *ASG*. Well, dags att fortsätta vara lite viktig och kreativ. Med andra ord skriva lite och sen försöka få tag på min andra hälft som antagligen sover. Men kort och gott - it's friday!!


Back home<3

Idag var det första träningen på vårterminen. Tyvärr var jag tvungen att bryta efter en timme då bussen gick och jag inte hittade någon som kunde hämta. Men förhoppningsvis så löser det sig, det måste det göra! Jävlar va skönt det var att vara tillbaka igen och träna, men också fruktansvärt jobbigt. UHHH! Jag dog några gånge. Mjukstart? Näe, vad är det. Dags att genomlida lite träningsvärk under helgen. Ludvika BTM är min ena familj nu <3 Mitt tredje (?) hem är B-hallen.


Bea, I miss yooou

Jag saknar dig sååå galet mycket Bea!
Vi ska ju sitta i köket och dricka te, se otäcka filmer med Elias, flumma runt, hitta på bus och lära oss konstiga och fulsnygga danser och ramsor. Så glad att vi lärt känna varandra och jag hoppas att vi med tiden lär känna varandra ännu mer! Nightmare before christmas i allrummet en onsdagskväll tillsammans med te, täcke och kuddar. <3


Tillbaka till verkligheten

Tillbaka i skolbänken. Tillbaka till verkligheten. Nåväl, kanske inte direkt skolbänk.. men ändå. Fika klockan 10 och 14, lunch 11.30 och middag 16.30. Nörda i allrummet till film och dataspel. Vi är tillbaka igen. Alla mina tankar bara snurrar runt i huvudet, jag blir nästan yr av att tänka nu för tiden. Lite illamående också. Känns som att sitta i en karusell. Ja, världen är just nu lite av en karusell. Jag vill att Bea kommer tillbaka igen, så vi kan se på film med Elias, dricka te i köket, flumma loss och dansa i köket. Hitta på en massa bus och bråk och bara... usch jag saknar henne. Skönt att alla andra är här, dom behöver jag ju inte sakna.

Jag har kommit på mig själv med att börja lista upp saker och ting i mitt huvud. Typ allting jag tänker, gör eller säger blir liksom som listor i huvudet på mig. Bra eller dåligt? Jag vet inte. Jag önskar att negativa saker vore enklare att radera än det faktiskt är. Man måste genomlida en massa jävla stadier innan man kan glömma och komma över skiten. Istället för att bara kunna radera allt ur huvudet med ett digitalt radergummi. Men ja, nu är vi tillbaka igen. Jag vill att allting ska bli som det en gång var men det kanske aldrig kan bli så igen. Kanske får jag tillbaka vissa delar, kanske tappar jag hela skiten.

Dags att börja vara kreativ igen då. Dags att börja koppla på work mode eller något sånt. Ja, nu är det skola som gäller igen från 09.00-16.00. Måndag till fredag. Jag är trött i huvudet. Vill bara sova. Men jag får inte sova riktigt än. Hoppas jag kan vara kreativ imorgon. Jag har knappt haft någon skrivlust alls på sistone. Usch. Nu får jag skärpa mig och skriva och producera lite här! HALLÅ!

Jag levde lite i mina drömmar under lovet. Insåg en massa saker som var mindre smickrande utan mest sved som fan. Men jag hade ju mina drömmar. I dom var allt som det en gång var då det var bra och då jag kunde kalla mig själv lycklig. Stunder som jag njöt av och kunde leva för i evigheter. Jag andas in mina förhoppningar om att få tillbaka något av det där. Men jag vet inte vad jag ska rädda, vad jag ska prioritera först eller hur. Jag är rädd. Rädd för allt och inget. Rädd för verkligheten.


Today we signed the paper

Today we signed the paper - Berlin vecka 11 med klassen. Studieresa tjohejs!
Thoughts, thoughts, thoughts..

Jag simmar just nu i ovishet kring hur jag egentligen känner. Kan inte direkt vara sådär överdrivet glad över att vara tillbaka även om jag samtidigt inte direkt önskar jag att vore hemhemma heller.. jag vet inte. Har kommit fram till en massa saker under jullovet, jobbiga och tråkiga nyheter har jag fått och insikter åt det negativa hållet har jag tvingat mig igenom. Människor man trodde var på ens sida har tydligen övergett skeppet totalt och styrkan man trodde sig ha var tydligen bara en illusion. Ja, min värld har varit full av illusioner på sistone tydligen. Vänner som blir till främlingar. Känslor man inte känner igen, men dom är bevisligen ens egna för smärtan känner man. Jag hoppas dock och tror på vårterminen som något gott. Trots allt så ska man vara positiv.

Vad jag ska göra sen efter Brunnsvik är jag inte helt hundra på, men jag har en lista med skolor jag troligtvis ska söka. Men det kommer bli extremt påfrestande att säga hejdå till alla och ta adjö av rum 166. Det är ju mitt nu och kommer alltid vara lite mitt rum oavsett vem som bor här. Yes. 166 forever. You and me.

Det är faktiskt lite skumt att vara tillbaka och allt ska plötsligt bara falla på plats och bli som vanligt igen. Jaha, nu sitter man i klassrummet och ska koncentrera sig, vrida dygnet rätt igen, äta tre gånger om dagen minst, vara sådär äckligt kreativ och pennan ska bara spruuuuta ur sig en massa azum texter. Jag känner ibland då jag sitter i mitt rum och bara bollar runt med alla tankar att vafan har jag gjort här. Har jag producerat en massa texter, har jag jobbat på som en myra och har jag utvecklats inom skrivandet och som person och allt det där som ska hända på Folkhögskola? Har jag förälskat mig i livet? Jag vet faktiskt inte.

Det finns stunder då jag önskar att jag kunde stanna tiden och bara vara där i en evighet. Stunder, människor, minnen, resor i hjärtat. Själar som bygger broar emellan sig och möts halvvägs någonstans. Vackert eller hur? Åh jag vill inte bli äldre nu. Nu räcker det. 22 blir bra. Jag kan sluta åldras nu tack. Usch nej. Nu ska jag bara vara och försöka göra det bästa jag kan av allt. Göra mitt liv lite bättre, göra folk runt om mig lite gladare och tänka lite positivare. 2012 ska bli ett bra år helt enkelt. Hur många blommor som än vissnar.

Packa ner all ångest.

Imorgon åker jag hem igen då. Eller ja, vart är egentligen hem nu för tiden kan man undra. Jag ska erkänna att jag faktiskt har en del ångest inför detta och en klump någonstans mellan mage och hals som jag inte riktigt kan förminska oavsett hur positivt jag försöker tänka kring allt. Sofie kommer snart och tröstar mig och färgar hår så jag tänker på annat. Ikväll ska jag hinna packa också, blää... kanske ska packa ner min ångest samtidigt. Fyfan va jag kommer sova dåligt inatt och imorgon! Usch vill inte en tänka på det. Nej nu ska jag hinka te tills Sofie kommer.

Sweetheart <3

Igår och idag så har vi haft finbesök av min äldsta morbrors vovve som sovit här hos oss. Promenader och bus <3 Sweetheart åker hem ikväll, kommer sakna dig men jag åker ju också iväg snart också.


2011-2012

Nyår 2011-2012. Jag var förkyld men glad, vi hade besök av lite grannar och det bjöds på god stämning. Så med andra ord, azum night! Nyårslöfte i år får väl bli.... göra mig själv lycklig 2012!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus