Klet i håret och lite tips

Idag blandade jag ihop en egen liten inpackning till mina hårtoppar. Endast olivolja och honung! Hur mycket av varje är en smaksak. Sen är det bara att blanda (man blir jääättekladdig så befinn dig i badrummet nära en vattenkran). Kleta i det i håret (håret ska inte vara blött) och vänta 10-60 min. Olivolja är bra för hår som är torrt och honung kan man kleta i hårtoppar som är slitna. Som du kan läsa på bild nr 3 så ska man endast ha i hårtopparna och sen kan man ha lite i längderna. Jag brukar ta lite i längderna också. Vóila! Efter 10-60 min så är du klar. Var noga med att tvätta ur geggan ur håret ordentligt. Ta först shampoo och sen balsam. Om du, som jag, har färgbomb eller dyl så ska du ta det efter shampoot och sen efter färgbomben ha i balsam. Blev krånligt så gör såhär:

"GEGGAN" > SHAMPOO > BALSAM
"GEGGAN" > SHAMPOO > FÄRGBOMB > BALSAM

Balsam stänger nämligen håret och därmed ska man använda det allra sist innan man sköljer ur håret och hoppar ut ur duschen. Shampoo rengör och avlägsnar produkter i håret så som hårspray och dyl. Färgbomber brukar vara inpackningar med hårfärg så det tar man mellan shampoo och balsam.

Små tips för ett gladare hår
♥ När du tvättar håret så sänk värmen på vattnet.
Värme skadar håret på alla sätt, allt ifrån direkt värme som i plattång till UV strålar och varmt vatten. Håret trivs bättre att sköljas och shampooneras i kall vatten. Du behöver ju inte duscha i iskallt vatten ofc men ha vattnet lite kallare då du fixar med håret än då du duschar kroppen.
♥ Håret är som allra skörast då det är blött.
Så när du hanterar ditt nyduschade hår, var försiktig. Att slita, dra eller vara våldsam mot håret när det är blött är bara dumt. Red ur håret lite försiktigt med en borste eller med fingrarna. Använd alltid värmeskydd och när du ska torka håret med handduket så klappa håret (lägg håret i handduken, slut handduken runt håret och klappa med händerna på handduken) och/eller krama det lätt med handduken.
♥ Duscha inte håret för ofta, det sliter på hårets naturliga skydd och kan om du har otur göra så det naturliga skyddet förstörs helt. Detta återuppbyggs inte. Om du duschar håret för ofta och skyddet försvinner så kan håret bli jättefett eller väldigt torrt. Det är inte farligt att låta håret vila ifrån både dusch och styling lite då o då även om det kanske känns lite ofräscht. Tvärtom så trivs håret bra om det får vila ibland och bara sitta uppe i en fläta.





Kommentarer
Postat av: sahra

Hejsan.

Jag såg att du kommenterat ang färginpackningarna. Är du intresserad så finns det kvar. Hör bara av dig till mig i ett mail så fixar vi ;)

Ha det bra, sahra

2012-03-04 @ 19:42:38
URL: http://tonnes.blogg.se/









Kom ihåg mig?

Trackback

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus