Bubbles! <3

I måndags så blev vi ju nollade av 2orna. Såna här skulle vi haft då! Supercoola vattensprutor och såpbubblor. Åååh! Jag ville ha men av någon orsak så hann jag aldrig köpa i somras. Iofs så regnade hela sommaren bort. Men jag funderar på att köpa en rosa Bubble Bubbles om dom finns kvar så kan jag sitta på balkongen och blåsa på folk, *Moahha*. Såpbubblor gör allt roligare och bättre!
 

Don't worry, be happy!

 
När jag kikar runt på Facebook så kan jag inte låta bli att tänka på hur ofta folk lägger upp något negativt på sina statusar. Ex "Idag regnar det. Såååå tråkigt!". Varför inte utmana dig själv en vecka och bara tänka positivt så långt det går? Med andra ord, vissa saker är och kommer alltid vara negativt. Ex dödsfall eller om något annat hemskt har hänt. Men vardagsgrejer som vi klagar och suckar över. DET kan vi vända till något positivt! Istället för att tänka negativt kring regnet så tänk såhär: Regnet vattnar ju naturen! DET är ju jättebra. Min hud fräter inte sönder av regndropparn. Mina kläder går inte heller sönder av regnet, dom torkar ju. Varför inte tänka så istället? Visst, hade du tänkt vara ute så är kanske ett skyfall inte direkt vad du önskar dig men trots allt så går inte Jorden under. Varför inte göra något knasigt av situationen? Klä på dig regnjacka, stövlar och ta med dig ett paraply ut! Dansa i regnet, sjung och hoppa i vattenpölarna.
 
När jag tänker på hur hemsk världen egentligen är så inser jag mer och mer hur små många av mina egna problem är. Jag ska inte sticka under stolen med att jag också har mina spöken i garderoben och att jag fortfarande är i behov av psykologhjälp för att bearbeta fruktansvärda saker jag varit med om i mitt liv. Men vet ni vad? Allt det där gör mig inte till en surare, mer bitter och ledsen person. Jag vill inte att de onda ska vinna! Jag vill gå vidare i livet, ta vara på dagen, vara tacksam över de fina jag tilldelats i livet och ge allt en chans. Att gå och tänka på hemska saker hela tiden gör ingenting bättre. Man ska vara öppen för hjälp då man känner att man behöver det, ex gå hos en psykolog. Men jag tar alla tillfällen jag kan få till att tänka på hur bra jag ändå har det nu. Tänk bara på hur många människor som svälter i världen, som inte har ett eget hus, ingen mat, lider av sjukdomar som är dödshotande och inte vet om de överlever natten. 
 
Jag tror inte att jag blir en bättre människa av att tänka på hur fruktansvärt jag har haft det en gång i tiden, på det som hände mig då jag var liten och på hur det tyvärr påperkar mig än idag. Jag vill få hjälp och stöd att ta mig igenom det och bearbeta det på ett bra sätt så jag kan leva mitt liv som jag vill. Trots allt så har jag en hel hög med goa och glada vänner som bryr sig om mig, har en familj, har husdjur att krama & pussa på, har en pojkvän som älskar mig, går på skolan jag vill, har råd att köpa mat, betala hyra och ibland unna mig något fint. Det är trots allt sånt jag vill fokusera på i mitt liv! Dom som får mig att vara glad.
 
Om du gav dig själv en vecka att försöka tänka så positivt som det bara går, tror du inte att du under denna vecka skulle må mycket bättre än att tänka "Faaan! Helvete också va det regnar." och "Jag vill inte gå upp, hatar morgonen! Vill sova.. blääh! När är dagen slut?". Livet är fullt av överraskningar. De är inte rättvist, ibland mår man pissdåligt, ibland vill man bara gräva ner sig i ett hål i marken och sova i hundra år, ibland så är livet helt enkelt jääävligt jobbigt. Tro mig, jag vet. Jag har vänner som har föräldrar som inte borde ha barn (de bryr sig inte ett jävla skit om sina egna barn!), vänner som förlorat en familjemedlem, vänner som blivit våldtagna, misshandlade, mobbade under hela sin skolgång.. jag VET att världen vi lever i är förjävlig ! Jag VET att det finns på tok för mycket ondska för att jag ens ska orka tänka på det utan att bli ledsen. Men jag vet också att världen är full av glädje, hopp och kärlek. 
 
Det sista jag vill är att mörkret ska överbemanna ljuset. Låt inte mörkret släcka din eld! Låt din flamma brinna! Låt ditt ljus vara starkt! Le oftare, skratta och var glad. Sprid din karisma och din vackra personlighet! 
 
Citat från Fastighets
I indien har man undersökt skrattets betydelse genom att intervjua 516 personer som deltagit i skrattgrupper. Resultatet visar att:

85 procent fick bättre självförtroende,

  • 83 procent av dem som led av någon åkomma kände en förbättring,
  • 79 procent fick bättre livskvalitet och bättre humör,
  • 74 procent blev mer sociala,
  • 71 procent fick ett bättre förhållande till sina arbetskamrater,
  • 69 procent blev mindre stressade,
  • 66 procent fick lättare att koncentrera sig,
  • 57 procent sov bättre.

   Fakta om skratt
   Forskare har konstaterat att skratt:
    • stärker vårt immunförsvar,
    • löser spänningar och stress på ett effektivt och positivt sätt,
    • minskar risken för utbrändhet,
    • löser isolering och nervositet,
    • minskar konflikter och skapar samhörighet,
    • gör oss mer kreativa och ger oss positiv energi,
    • ökar lungkapaciteten.
   Skratt ger dessutom god träning och kan jämföras med jogging eller rodd.

   Birgita Klepke

Vi skriver om oss själva.

Tänka sig. 
Vart blev det av mig?
Hur kom jag hit?
Hur blev jag den här personen jag är idag?
 
Gymnasiet.
Jag var så målmedveten, så säker, så inriktad.
Jag gick musikal inriktningen men jag drömde om att dansa på Danshögskolan eller Balettakademiens golv.
Varje natt innan jag somnade så var den bilden det sista som lämnade mig innan drömmarna tog över.
Allt var så glasklart.
Jag skulle bli dansare.
Det fanns inget om eller kanske eller men.
Det fanns bara ett skulle.
Men saker och ting förändras.
 
Ett halvår efter gymnasiet gick jag arbetslös.
Det var lika illa och det skar sönder mig totalt.
Jag kände mig korkad och värdelös.
Av en slump så trillade jag in på en skrivarlinje, för visst hade jag alltid tyckt om att skriva.
Så där befann jag mig ett år.
Jag levde livet!
Åkte till Berlin med underbara skrivarklassen.
Drack te, dansade, blev kanske lite full ibland, åt halvfabrikat i matsalen, käkade översaltade popcorn, såg på knasiga filmer, dansade i regn och snöstorm, flög med lakan i vinden och upptäckte mig själv.
Träffade underbara människor och jag fann en del av mig själv.
På gott och på ont.
 
Från skrivarlinje till tolkutbildning.
Där är jag nu.
Hur hamnade jag liksom här?
Från att skriva till att teckna.
Världen är underlig.
Men min historia är inte klar än.
Inte på långa vägar.
Jag vänder mig om och ser hur alla vänner från gymnasiet och Brunnsvik viker av åt varsin stig.
En del vänder sig om, vinkar och ler innan de försvinner bort. Andra visar aldrig ansiktet.
Det är sorgligt och det känns att se dem gå. 
Jag vet liksom inte riktigt när jag ser dem igen, allt jag kan göra är att ringa dem ibland, skicka SMS och skriva på Facebook. Det är liksom allt. Jag kan inte bara knacka på hos dem och fråga om de vill göra något. Jag kan inte bara göra så längre. 

Vi gör ett nytt kapitel i oss själva idag.
Från och med denna dag så är vi på ruta ett igen, bland ett.
Imorgon vet vi inte ett skit om, men låt det vara så.
Låt oss bara ta ett skutt ut i ingenstans.
 

Olsnäsgården

 
Igår vid 09.00 så åkte vi till Olsnäsgården. Heela skolan. Vi lekte lekar hela dagen och sov även över där natten till idag. Så nu är jag helt slut, vi har ordnat med elevstyrelse (heter det så!?) också så nu har alla kommitteer bildats också. Vi har bland annat en som ordnar fester på skolan (ex julfest, påskfest osv) och en som ansvarar för Andershallen (idrottshallen och styrke). Slänger upp lite bilder från dessa dagar!
 
Besök Betty!

Vill ni läsa en awesome blogg av en awesome tolk etta? Besök Betty NU! Klicka på bilden för att komma till bloggen. 

Lite uppdatering från förra fredagen

Förra fredagen, alltså den 24e, så åkte vi i T1 in till Noret tillsammans med T2 som guidade oss genom Leksand. Sen fikade vi och pratade en massa! Jag åkte ju till Smedjebacken på fredagen så jag hann aldrig blogga eftersom jag inte tog med mig någon dator. Dessutom har jag i stort sett bara ätit och sovit under föregående helg. Så spännande bloggande har ni nog ändå inte sett röka av. Bilden tog Ullis Ekers. Visst är vi fina och glada? ^___^

2-2-2 metoden

Har du hört talas som 2-2-2 tänket gällande tandborstning? Eller ja, det kallas ju snarare 2-2-2 metoden än tänket men jag tänker ju så 2-2-2 tänket kan ju inte vara fel namn ändå. Det handlar i alla fall om att man ska borsta sina tänder 2 gånger per dag med 2 cm fluortandkräm i 2 minuter! Du kan läsa om det här, här och här. Det är verkligen såå enkelt att komma ihåg! 2 gånger per dag, 2 cm tandkräm och i 2 min. 2-2-2. Dina tänder kommer må bättre, vara friskare och gladare. Och glada tänder vill vi ju alla ha! 
 
Tydligen så är det jättevanligt att man borstar tänderna för kort tid, bara några sekunder, eller att man använder för lite tandkräm. Så tänk: 2-2-2! I do. Sen jag piercade min tunga så har jag varit supernoga med mina tänder. Jag brukar också borsta lite på tungan och runt smycket. Min vertikal sitter ju inte så den rör vid tänderna på något sätt men eftersom jag planerar fler piercingar runt munnen så lär nog mina tänder kräva extrem fjäsk för att vara glada och nöjda. 

<3

Idag hälsade mamma och pappa på mig. Dom kom med lite grejer (typ regnkläder och sånt) så då passade jag på att följa med dem in till Noret och handla. Pappa skulle ändå handla lite. Eftersom mamma var extra snäll idag så fick jag nya strumpor av henne, lite mat och Hello Kitty duschgel och shampoo. Dock använder ju jag färgbevarande shampoo (annat shampoo drar ur färgen ur håret) så detta blir för min del endast duschgel. Doftar underbart! Typ.. godis. Muumms!

inspiration.


Nollad och klar!

Idag blev vi nollade av T2orna! Blött, kallt och med ögonbindel... okej det där lät lite kinky! *hahaha* Vi blev attackerade av vattenballonger och pistoler, fick gå utan strumpor och hade ögonbindel. Så! Nu blev det genast mindre misstänksamt. Tyvärr har jag inga bilder från dagen mer än på mig i de snygga kläderna vi fick låna (vi blev ju blöta såatteh... dessutom måste ju hela skolan veta att man blivit nollad! Det är ju ett måste!) och mitt diplom!
 

Have to have!

Något jag SKA köpa då jag får pengar är nya skor. Och jag är helt förälskad i dessa! Converse wannabes (ja äkta har jag verkligen inte råd med!) med platå. Jag har hittat ett par på Tradera, liknar dem som är längst upp till höger på bilden. Vita med blåa stjärnor och ränder samt röda ränder. Jag kan inte riiiktigt bestämma mig för vilken färg. Rosa, mörkblå, USA, orange, gul eller vit. Vi får se, vi får se. Anyhoo. Jag ska pimpa mina skor hade jag tänkt! Köpa nitar och kanske något märke man kan stryka på tyg ni vet. Regnbågsfärgade med spikes, nitar och en massa märken på vore ju coolast! I alla fall enligt mig, hoho. Eller kanske i svart lack? Awesomeness!
 

En dag på Västanvik eller två

Jahapp, hittills så har ju mina inlägg här i bloggen varit rätt så trista. Men har ju lovat att ge er lite roligare läsning och lite bilder också. Så here it comes. Vad jag gör om dagarna och vad som hänt på skolan och i mitt liv hittills. 

Idag hade vi dubbel lektion i svenska (jaaaa! Det känns som om det var hundra år sedan jag hade svenska sist men det är ju som Göran säger "Man blir aldrig helt fullärd". Svenskan vi läser nu är dock inte direkt gymnasie eller högstadie känsla, det är faktiskt väldigt intressanta diskussioner och uppgifter!) och sedan teckenspråk. Idag hade vi Helena i teckenspråk (vi i T1 har tre lärare i teckenspråk! Karin som också är vår ena mentor, Maria och så Helena. Alla tre är helt döva.) och dagen till ära så hade vi ingen tolk. Vi har haft tolk på övriga lektioner, alltså någon som översätter åt oss, men idag fick vi klara oss på egen hand. Gissa vad? Det gick ju galant! Var mycket roligare än att ha tolk (no offence tolkar, ni är awesome!) på lektionen. På Görans lektion fick vi skriva brev till oss själva som vi sen får tillbaka och ska läsa då vi slutar på skolan. 
 

Tog kort på t-shirt som jag ska köpa sen! I gult eller i typ mörkrosalila. Alltså texten. T-shirten i sig är ju svart. Tog kort på den där den hängde i caféterian så rutmönstret är liksom glaset. Ska ha en sån t-shirt sen! Btw, vi har caféteria! Man kan köpa godis, läsk, te, kaffe, Red bull osv där! Awesomeness!Blå torget heter det här stället. Man ser inte hela, bara en liten bit. Är alltså här man sitter då man inte har lektion typ, caféterian ligger precis bredvid, toaletter finns och det är här man väljer korridor liksom. Om man ska till lektionssalarna, till datarummet, till personalens korridor eller till receptionen. Jag suger på att förklara men ni fattar nog vad jag menar. Några T1or står och sitter och har det trevligt och umgås. Vi diskuterar klassträff!

 

Jag blev glatt överraskad då jag såg att skolan har tvååå minibussar. Dom rymmer typ 8 personer plus chaffisen. Det kostar 20 kr tur och retur med minibussarna som åker in måndag, torsdag, fredag och söndag. Måndag och torsdag för att handla oftast, fredag och söndag för att hämta och lämna elever vid stationen. Riktigt gött att man kan få komma hem även om de vanliga bussarna slutat gå. En elev är chaffis och vi får låna bussarna på helger också om man vill dra iväg någonstans. Kostar ju en slant så klart men det är nice att vi har bussar som är bara till vårt förfogande.


Jag har snart varit här en vecka. Snart kommer CSN och snart ska jag betala halva hyran för denna månad och hyran för nästa månad. Dagarna rullar på och nu börjar det lossna med teckenspråket och jag har lärt känna mina klasskompisar och en del folk utanför klassen. Det känns riktigt bra och jag tror verkligen att jag har hittat "hem" nu. Alla här är så glada och trevliga. Ler, hejar och pratar. Alla kan ju inte prata med munnen men ni ska veta att döva är otroligt snälla och förstående, dom anpassar sig efter hur duktig man är och dom försöker och vill hjälpa en genom att dels lära en och dels lära känna en. Man får alltid uppmuntran att lära sig mer ! Döva människor är precis lika mycket människa som hörande och de borde få lika mycket respekt och omtanke i dagens samhälle. Tyvärr så får de ju inte det. Men jag är stolt över att jag går på en skola där döva sätts i fokus, där man talar deras språk och visar intresse för deras värld. 

inspiration.

 
 

Här bor lilla jag

Jag märker att jag borde ta med mig kameran oftare. Har den aldrig med mig men det är ju så också att jag inte känner så många här än. Men det tar sig minsann. Hur som haver så langar jag lite snyggare bilder på mitt rum än webcam bilderna ni fick. Sorry men jag pallade inte packa upp kamera. Ja, höll på att packa upp och rota omkring så kläder ligger på golvet och överallt. Ber om ursäkt för att ni får se min dumma sida, *haha*.
 

Done for today

Jahapp, då var som sagt andra skoldagen avklarad. Sitter här med färgbomberna i mitt hår och försöker att rensa huvudet. Tröööööttis. I natt kommer jag säkerligen däcka i sängen. SÅ trött är jag. Snart börjar träningarna för mig också! TJOHEJS! Längtar!
 
Tyvärr så kommer jag vara jättetråkigt och seg att skriva här. Har så fullt upp om dagarna nu då jag börjat studera här. Sorry.

Andra dagen i skolan

Idag så hade vi två lektioner på förmiddagen och efter lunch så hade vi rundtur i alla salar osv. Imorgon fortsätter det med lite rundturer men på förmiddagen har vi två pass svenska först. Nästa vecka så drar vi iväg på läger tisdag till onsdag men sen börjar alla lektioner som de ska. Vi fick lite papper idag också och läxa dessutom. Så ikväll ska jag tvinga mina nya sambos/grannar att ha läxläsning med mig. Jag är såå trött i huvudet men det här är galet roligt! Samtidigt som det är väldigt mycket att ta in nu i början, *hehe*. Det här med teckenspråk är inte så enkelt. Det är inte, som många tror, baserat på svenskan utan har en helt egen uppbyggnad och det är inte heller internationellt. Vi har gått igenom lite struktur och uppbyggnad idag, samt tränat på att läsa av och teckna lite namn.

Mitt nya hem!

 
Idag anlände jag alltså till Leksand och Västanvik. Mitt rum är gigantiskt om man jämför med mitt gamla rum i Brunnsvik och hemma hos mina föräldrar. Har en stor garderob också som jag lugnt kan stå i. Den har en stor helkroppsspegel också. Kanske ska möblera om lite och vill sätta upp lite tavlor, fixa hit kuddar (ska göra om en av mina sängar till en soffa) och göra det liiite mer till mitt personliga rum. Men det är sjukt fint här. 

Idag har jag träffat tre andra ur min klass (tolk ettan), fyra från teckenspråks ettan och fyra från tolk 3 och tolk 4. Så nu känner jag mig lugnare då jag har koll på folk och dom har koll på mig. Ska bli spännande det här!

inspiration.

Bilder från WeHeartIt

Dagens citat


Sneak peek, my room!Av någon orsak har jag TVÅ sängar... ah well, den jag pekar på kommer jag troligtvis sova i.

 

Dörren till toan syns ju icke men ändå, får fixa bild på badrummet senare
Har en jättegarderob (jag kan lugnt stå och sitta där inne!) med spegel fram så jag kan spegla hela moi!

 

Där jag pekar (bilden under texten) finns en lampa som blinkar och piper till då någon ringer på min dörr. Ja, har en liten ringklocka. Sött, right?


The vågtång battleJag funderar på att köpa en vågtång. Tycker det är så grymt snyggt med sånt! Kolla bara här och här. Frågan är bara vilken jag ska köpa? Den röda är OBH Nordica och den svarta kommer från Rusta. Den från Rusta kostar 249 kr och den från OBH 345 kr. Vad tycker ni gott folk? Vem vinner the battle?

It's hard being serious...

Hahaha, flummiga oseriösa bilder deluxe. Ja, mitt hår får skum färg då man har webcam och det är ganska dålig belysning i rummet. Mitt hår är verkligen fire red nu efter att Sofie hjälpte mig fixa till det. Rött som fan äre med andra ord. Mina toppar är mörklila men jag jobbar på att ljusa ner dem lite. Har lagt i färgbomb så mina toppar ska vara lite gladare på mig ikväll. Knasigt framför kameran. Så blir det då man är nervös och håller på att ramla ihop. Seriöst, imorgon flyttar jag. Nytt ställe, nytt folk, nytt boende, ny utbildning. Fick svar från CSN idag också så verkar som om allt flyter på rätt okej. Med andra ord.. SNÄLLA LÅT DET BLI BRA! Jag är verkligen supernervös. Superdupermeganervös. Vilka ska jag bo med? Vilka ska jag gå i samma klass som? Kommer jag få några vänner? Kommer jag trivas på skolan? Wäääääh. Jag ska bara sluta tänka nu. Urgh.

 
 

Panto-3, hiss eller diss?

Bilderna är tagna i april/maj. Men ändå. 
Någon som har erfarenhet av Panto-3? Sägs vara bra för hår och naglar och hjälpa håret att bli tjockare och längre. Vira har ju testat och säger att det hjälpt hennes hår lite grann. Panto-3 finns att köpa bland annat här. Kanske värt att testa, eller vad tror ni?

Flytt kartongerna på G!

Imorgon flyttar jag till Leksand och till Västanvik! På måndag börjar skolan. Om jag är nervös? JA, jag är jättesupermegadupernervös! Iiiih!

On demand

Jag har lovat några personer att visa upp alla latex kläder och accessoarer hittills. Mooore to cooome, jag är helt galen i latex. Underbara underbara latex. Hittills har jag: Korsett topp från Atsuko Kudo, strumpebandshållare från Atsuko Kudo, rosett bälte från Jane Doe, cheerleading kjol från Skin Two Clothing, kjol från Hello Dolly, hatt från Hello Dolly, förkläde från Hello Dolly, klänning och handskar från Naucler design, kjol och korsett topp från Maebelle latex. Japp, trooor det var allt?
 

inspiration.


Det väntar en sommar där borta, ett varmare skönare land

Idag hölls begravning för en kär gammal vän och granne till familjen som nyligen somnat in och lämnat oss i sorg och saknad. Kära Bertil, du har gått vidare över den vita stranden och gett dig av mot de evigt gröna ängarna. Ingen smärta behöver du längre känna. Din själ är fri nu och jag hoppas att vi möts igen någonstans. Tack för att du fanns. Tack för allt.


Välgörenhet är awesome!

Minns ni när jag skrev i bloggen att jag kaaanske ska börja göra smycken för välgörenhet, dvs för Peteli kyrkan i Tallinn? Jag började idag eftersom jag fick hem grejerna i morse och är nu klar med två av tre smycken (se bild). Jag tror absolut att det här kan bli awesome! Välgörenhet ÄR awesome! Ett armband och ett halsband. Min mamma tyckte att armbandet hade för många kors och att man ska göra ett halsband av de största korset. Vad tycker ni om smyckena? 
 
 

Min väska!

Väskan jag i stort sett alltid har är köpt i en affär i Berlin. Jag köpte den och mjukisdjuret som hänger på då vi var med gamla ordklassen i Tyskland på skrivarresa. Det lilla djuret heter Nusk (döpt efter en sjuk humorserie på Youtube, dock är nusken i den serien typ jätteäcklig och weird medan min nusk är jättesöt och mjuk) och köptes i samma butik. Jag har dessutom ett par vita öron med rosa inuti som Nusk har fast mina sitter på clips, *haha*. Jag älskar den här väskan! Den är bekväm att bära, har mycket plats men är aldrig klumpig, dödskalle på ofc och kedjor. 
 

inspiration.


Uffessakerochting.se!

Har du hört talas som Uffes Saker och Ting? Inte? Klicka på bilden för att komma dit. Dom har en massa knasiga, balla och riktigt coola grejer. Ex armband, ormring, armband som ska hjälpa mot mygg osv osv. Om du skriver KANDYLANDY som rabattkod. Med stora bokstäver får ni 15% rabatt på hela beställningen. Och det gäller till nästa söndag 12 aug. Du vet, bloggaren Kandy Landy? Yepp, skynda dig att handla innan söndagen!

Mitt svar är "Ja"

Mitt svar är "Ja"
Om jag någonsin ever skulle gifta mig så ska jag ha Victoria dress från Naucler Design som brudklänning. Varför? BECAUSE IT'S FREAKING AWESOME! Latex (bara det säger väl allt?) och helt underbar design. Den är döpt efter kronsprinsessan Victoria då hon gifte sig. Yepp, den klänningen SKA jag ha om jag gifter mig. Bara så alla det om det. Inte för att jag planerar att gifta mig, nej så långt i framtiden vågar jag inte spekulera. Men min kusin gifte sig senast i vår släkt (både mamma och pappas och den här kusinen är på mammas sida då mammas yngste storebror är hennes pappa) och ja jag grät som en liten unge. Dock var det inte senast jag grät, jag grät faktiskt en skvätt även på min kusins student. Stolt över lillagrabben som inte är så liten längre.

After School

Tjejerna i After School är en sydkoreansk grupp som är välkänd i såväl Korea som i Japan. För er som är nyfikna och vill höra mer så finns mååånga videos och låtar på Youtube! 
 
 
 
 

Fråga till dig som läsare!

Vad tycker du om skoluniformer?
Skulle du vilja att din skola hade?
Om du skulle designa en skoluniform för din skola, hur skulle den då se ut?

För att inlägget inte ska bli så tråkigt så lägger jag in en halvdålig bild på min Shion Sonozaki cosplay samt en bild på Shion och hur dräkten ser ut.

 
 
 

Cutie!

Ja, som alla andra bloggare så älskar jag söta, knasiga och roliga djurbilder. Särskilt på mina egna djur, vänners eller släktingars. Troy tyckte inte alls att den lilla minihunden som stod några meter ifrån honom och tokskällde var värd att skälla tillbaka på, såå han räckte helt enkelt ut tungan åt lillen.
 

Gammal saga som jag skrev som liten

Gissa vad jag hittade igår! En berättelse som jag skrev som liten. *Haha* Hade visst kvar den på en gammal skiva. Åh! Blir så glad av att läsa sånt här! Tyvärr så blev den ju aldrig klar.

Allting rusar förbi så fasligt fort, tänkte lilla Knubbisen där han vankade av och an framför fönstret ut mot stora vägen. Inte heller verkar det som om man blir yngre. skrockade han för sig själv och synade sin gråa hårstänk i den långa mörka pälsen. Det knackade på dörren och Knubbisen skyndade sig så snabbt han bara kunde med sina små tunna fötter och den tunga kulformade kroppen. Att vara en knubbis var inte alltid så enkelt. Särskilt inte då man måste skynda sig.
"Hallå, hallå." ropade en välbekant röst.
"Nejmen ser man på! Är det inte Maskrosa?" Knubbisen skyndade sig att öppna dörren.
Den lilla nätta varelsen trippade in. På långt håll kunde man nästan ta henne för en älva men det var hon inte. Maskrosor som människor ser dem är bara gula blommor med en grön skälk på. Men i själva verket är det en liten varelse. När de blundar försvinner hela ansiktet in i själva blomman och man ser aldrig deras ben, de är väldigt försiktiga med att visa dem. Men man kan säga att om man skär en skälk mitt itu nerifrån och upp någon cm så får du ett hum av hur deras ben ser ut och är placerade.
"Är inte herr Ekorre här än? Vilken segmåns!" fnissade Maskrosa och slog sig ner i en stol som Knubbisen själv gord av en kotte.
"Nej han är lite sen." nickade Knubbisen. "Får jag bjuda fröken på lite te så länge?"
"Åh ja tack gärna."
Knubbisen vacklade ut i köket där han genast började värma vatten i sin lilla kastrull. Då hörde han hur dörrklockan började ringa igen.
"Jag öppnar!" skrek Maskrosa och Knubbisen hörde hur någon krafsade på hans dörrmatta.
"Åh tackar tackar." herr Ekorre skrubbade av sina tassar ordentligt innan han steg in i stugan. "Oj så gott det doftar! Är det kanske så att Knubbisen har bakat?"
Knubben stack in sin nos.
"Ja oh ja. Jag bakade visst i morse."
"Nejmen så underbart." herr Ekorre gnuggade sina tassar och gjorde ifrån sig nöjda små pipande. Det var ett tydligen tecken på att han var sugen på en smakbit.
Knubbisen tog fram te och varma bullar och dukade ute i finrummet. Han tog fram sitt allra bästa porslin. Nu kanske du undrar hur en knubbis ser ut? Ptja, dom har lång yvig päls som oftast är svart eller mörkbrun. En lång och ganska så smal nos ungefär som en bäver. Deras fötter är jättesmå och syns knappt under deras kulformade kropp. Fötterna är små och smala vilket gör att en knubbis inte kan röra sig så väldans fort. Dom har stora klotformade ögon, ett par kattöron och en lång svans som oftast liknas vid en ekorres. När en knubbis blir rädd så rullar de ihop sig till en boll och rullar sedan iväg så fort de bara kan. Knubbisar är fredliga varelser som äter grönsaker och dricker te. De avskyr stora fåglar men har inga större problem med varken vargar eller rävar. Knubbisar är nämligen inte särskilt goda att äta vilket skogens djur vet om så de brukar inte bry sig så mycket om dem. Kråkor och skator däremot älskar att reta knubbisar så de är inge vidare goda vänner alls.

inspiration.


inspiration.


Bows and bows

 
Tips!
Piffa upp din outfit med lite rosetter. I håret eller som bälte. En riktigt söt och enkel detalj som kan varieras till tusen!

Lite nytt för Rocksoul och lite välgörenhet

Snabba ryck här! Igår gjordes en intervju med Seremedy för Rocksoul. Du kan läsa intervjun här! Dessutom finns min recension av Crucified Barbaras nya platta The Midnight Chase också uppe på hemsidan nu. Idag fick vi besök av grannens barnbarn som ville ge kaninerna lite sallad. Alvin är som vanligt charmören själv som står vid gallret och gör sig söt och låter barnen både dra i öron och klappa honom åt fel håll (alltså mothårs) utan att protestera. All uppmärksamhet är bra uppmärksamhet enligt honom.
 
Den här sommaren har i stort sett bara varit regnig och tråkig. Idag har det varit fint väder men jag glömde ställa klockan så jag försov mig. Ska börja ordna med smyckena också. Kanske jag inte berättat om? Jag kanske (måste få allt godkänt först) ska börja göra smycken och sälja till förmån för kyrkan i Peteli. Kyrkan i Peteli är en kyrka som bland annat kyrkan här bedriver samarbete med, dom tar hand om ryska gatubarn i Tallinn. Man ger dem utbildning, mat, husrum och hjälper dem helt enkelt. Oftast är dessa barn föräldralösa eller har föräldrar som är urfattiga, alkolholister eller drogmissbrukare. Dessa ryska gatubarn bryr sig inte landet om, de är liksom längst ner i rangen så myndigheterna där bryr sig inte heller om dem. De får ingen utbildning eller hjälp. Där kommer kyrkan i Peteli in som erbjuder dem utbildning, mat och husrum. Visst är det toppen? Barnen får hjälp och får en chans att faktiskt utbilda sig. Smyckena jag kanske ska tillverka ska med andra ord säljas till förmån för detta arbete.
 
Cambild, just because.. and yes, cambilder har så otroligt bra kvalité och färgerna blir ju helt underbara. Not. Jag ser ut som en morot i håret. Inte okej. But still.
 

this is a lazy day.

Jag hoppas att min Shion Sonozaki cosplay skickas på måndag så jag har den nästa vecka. Hoppas också att jag inte behöver sy in den alltför mycket. Ni har ju redan sett Shion i egen hög person, här ser ni bild på Shion cosplay. Det är samma dräkt som jag ska ha men strumpor och skor ingår inte. Dock har jag vita knästrumpor redan så det löste sig finfint. Nu väntar jag bara på att få hem cosplayen så jag kan sy in den lite. Börjat fixa med hemsidan till mina kaniner också! Nyfiken? Klicka här.
 
Det börjar verkligen kännas nu att höstterminen närmar sig med raska steg. Den 19e får jag flytta in i huset (jag vet dock inte om det blev Sveagården eller Kruth..?) men jag trooor att jag åker dit tidigt den 20e istället. Har ju inte så långt att åka. Hoppas jag får ett rum i Kruth & Sibbegården. Det var verkligen jättesnyggt där! Första veckan så är det typ introduktioner, lära-känna-grejer, lektioner och sånt. Andra veckan åker hela skolan iväg på ett läger en vecka. Också lära-känna-grej. Är peppad, nervös som satan men också glaaad.
 
Pluggandet med handalfabetet och de enkla fraserna (typ "Hej, jag heter.." och "Hur mår du?") går bra. Dock borde jag plugga mycket mycket mer men jag har varit lite lat på sistone. Sorry. Kan också meddela att jag faktiskt vågade slänga i den där röda L'oreal färgen och den satt finfint. Inte lika snygg som Schwarzkopf men jag har ju färgbomber så det är lugna puckar. L'oreal är dock ingen favorit gällande hårprylar utan jag håller mig säkerligen till Schwarzkopf i fortsättningen. Deras real red och jag är liksom ett team nu!
 
Jag misstänker starkt att jag flertalet gånger innan redan sagt vilka ämnen jag kommer plugga? Ah, well. För er som missat! Here it comes again! Teckenspråk, tolkning, tolketik, svenska, dövrealia, dövblindkunskap, samhällskunskap, översättning, friskvård, socialpsykologi, praktik, studiebesök och föreläsningar. Yepp yepp, detta ska jag alltså mala mig igenom under 4 års tid. Snacka om att jag kommer vara upptagen. Tackade nej till Högskolan Dalarna för någon vecka sedan. Kändes smått tungt då jag ändå kom in på idrottstränarprogrammet med hälsoinriktning men jag har ju bestämt mig för Leksand helt enkelt. Tackade ju nej till högskolan även då jag valde Brunnsvik. Så helt värdelösa betyg har jag tydligen inte. Good to know.

För dina läppar <3


Gissa vad som kom med Posten!?

Gissa vad! Halsbandet kom idag! Det jag fick gratis. Fyrklöver i grönt. Jättesött halsband! Nu har denna sötnos fått en plats runt min hals. Hittills har jag HORROR HOTTIE, fyrlövern, Playboy kanin, kobra och kissemiss. Vad ska nästa bli.. ? Jag har spanat in ett jättefint halsband med My little pony men den kostar typ 200 kr. Känns lite för mycket för ett halsband, eller?

inspiration.


Shion Sonozaki

Shion Sonozaki är med i serien "Higurashi no naku koro ni " (som betyder ungefär "When they cry"). Hon den äldsta av Sonozaki tvillingarna trots att hennes tvilling Mion fick tatueringen som ska tilldelas den äldste tvillingsystern. Men Shion och Mion bytte väldigt ofta med varandra och låsades vara varandra och därför råkade fel syster få tatueringen. Du kan läsa mer om Shion om du googlar på Shion Sonozaki eller Higurashi no naku koro ni. Serien är en ganska så blodig serie med mycket mord och hemska scener, så man bör inte se den om man är känslig. Shion är min favoritkaraktär men det kanske ni fattade, *haha*. Faktum är att jag funderar på att cosplaya henne någon gång under kommande cosplay event.


Gratis är gott!

Gratis är gott säger man ju. Idag norpade jag detta halsband som skänktes bort gratis. Ibland är det fan inte dumt att vara inloggad på Facebook och stalka alla grupper man är medlem i. Nu får vi väl se om halsbandet dyker upp eller ej, men jag har ju trots allt inte gett en enda krona för den så om den inte dyker upp är det ju mest synd men inte direkt en förlust. Hoppas dock på det då det var ett sött litet halsband. Well, upp till bevis!

inspiration.Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus