Piercingar i fokus!

Det här inlägget ska då handla ooooomm.. PIERCINGAR! WOHO, eller hur? Som ni vet så har jag två stycken. Förutom i öronen. En vertical labret och en i tungan. Här och här kan du läsa info om hur du tar hand om din piercing! Det är jätteviktigt att du lyssnar på din piercare och sköter om din piercing ordentligt. Mina läkte jättefint men jag skötte ju om dem också. Väldigt noga ska man vara så kroppen får bästa förutsättning att läka snabbt och fint.
 
Är du sugen på att veta om septum? Min polare Petra har septum! Spana in henne vettja!
 
Gjorde det ont att pierca sig?
Svar: Alla människor är ju olika, vi har olika smärtgräns och vart vi tycker saker gör ondast. En del tycker ex. att pierca tungan inte känns alls medan andra tycker är det är bland de värsta som hänt dem. Så om det gör ont kan jag inte svara på. Det är ju så olika! Dock kan jag trösta med att själva sticket och det där går så himla fort att du inte hinner känna smärta innan nålen är igenom och piercaren är i full färd med att trä i smycket. Det som gör ondast är väl efteråt då din piercing är svullen och du ska sköta om den under läktiden. Jag tycker att tungan sved mycket mer än att den gjorde ont, det sved ganska så rejält också tycker jag. Den vertikala gjorde inte alls så himla ont som jag hade förväntat mig. Och vet ni vad, jag överlevde båda två!

Vilken gjorde du först?
Svar: Jag piercade både tunga och vertical labret under samma gång. Men dom började med tungan eftersom det skulle bli krångligt att ta ut tungan om jag hade en piercing i läppen som var nygjord och lite sur. Så tungan piercades först och sen läppen. Ingen aning om hur lång tid det tog.
 
Hur lång tid tar det att läka?
Svar: Min tunga tog väl ca 3 veckor på sig att bli helt läkt tror jag och läppen ca 4 veckor. Man ska alltid se till att man har god kontakt med piercaren. Kan du så är det ju asbra att bara åka dit efter typ 2 veckor och checka så piercingen läker som den ska!
 
Var det inte svårt att äta och dricka?
Svar: I början var det himla jobbigt. Då var både tunga och läpp svullna. Men jag åt vanlig mat redan dagen efter att jag piercat mig. Jag skar sönder maten i små små bitar och stoppade in dem försiktigt på sidan av och tuggade med kindtänderna liksom. Man får äta långsamt och tänka på att man har piercingar i munnen så går det bara bra. Piercingarna behöver mat för att dom ska läka snabbt och effektivt. Jag pratade med en piercare om det är sant att man inte får äta fast mat under läktiden för tunga. Det är inte sant. Kroppen behöver verkligen ALL mat den kan få under läktid. När kroppen läker något överlag så är det extra viktigt att du ger den bra mat och variation. Att bara ge dem soppa och lite saft tycker inte kroppen alls är bra under läkning. Min kompis kunde dock inte äta mer än glass, soppa och yoghurt under läktiden av sin tunga. Så det är ju olika!

När kan man byta smycken?
Svar: När piercingen är helt läkt. Byt inte innan! Rådfråga med din piercare när det är dags. Jag bad min piercare att ta ur läksmycket och sätta i det nya också. Så slapp jag pilla själv utan någon erfaren kunde göra det och samtidigt kolla så allt var okej.
 
Vill du göra flera?
Svar: Ja det vill jag! Tycker cheeks, angelbite och medusa är såå galet snyggt! Sen vill jag också ha dermal archors. Men eftersom jag går en utbildning som inte är så förtjust i piercingar och sånt så väntar jag snällt. Det är rätt skönt att slippa ha piercingar i läkning ett tag.
 
Hur sköter du dina piercingar nu?
Svar: Jag gör ren läppen med tops och varmt vatten morgon och kväll. Då passar jag på att kika så piercingen fortfarande är glad och fin! När jag borstar mina tänder så rengör jag tungan, runt piercingen (både på ovansida och undersida av tungan) och borstar även lite på själva smycket. Ibland så brukar jag ha koksaltlösning på den vertikala också. Bara för att den ska vara extra ren ibland.

Kommentarer









Kom ihåg mig?

Trackback

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus