Robin Hood

Det finns många legender om Robin Hood - hjälten från Sherwoodskogen som stjäl från de rika, ger åt de fattiga och ständigt gäckar den snikne sheriffen av Nottingham och hans anhang. Här är den ursprungliga berättelsen, som ger liv åt myten om den frihetskämpande Robin Hood.

Den brittiske författarinnan Rosemary Sutcliff (1920-1992) räknas idag som en av de främsta författarna till historiska romaner för barn och ungdomar. Hon har genom sitt rika författarskap tolkat flera historiska legender, däribland den om Robin Hood (1950).

Uhh, jag ryser lite grann och får liiite gåshud av att läsa "här är den ursprungliga berättelsen". Jag menar, vem har inte sett Disneys film Robin Hood och älskat den? Och vid lite äldre ålder sett den med Kevin Costner? Det finns så många olika varianter av Robin Hood och nu ska jag kasta mig in i den allra första av dem alla. Nu ska jag läsa den första Robin Hood berättelsen ever. Uhh! Gådhud igen! Ikväll ska jag börja läsa Alice i Underlandet också. Det är nog min absoluta favorit, Alice böckerna.

Kommentarer









Kom ihåg mig?

Trackback

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus